čtvrtek 30. června 2011

Rakousko

Celá, živá a nadšená jsem se vrátila z Rakouska, kde jsme zdolávali řeku Salzu a Enns. Bylo to jako v pohádce! Celý den jedete obklopeni nekonečnými horami a zelenými kopci v dokonale světle modré horské vodě, která vás zajisté po pádu probere díky svým 7°C, ale i tak je krásná.
 Nestačila jsem se kochat. Na fotkách voda není tak modrá jako byla ve skutečnosti, cestou jsem neustále sledovala bílý píseček, který se pod vodou vlnil stejně jako v moři.
 Počasí bylo jako dělané na vodu. Svítilo sluníčko, občas nás osvěžil malý deštík a potom už zase jen sluníčko a sluníčko. V horách naštěstí nebylo takové vedro, jinak si neumím představit sebe v neoprenu a šusťákové bundě!
 Voda byla chvílemi pěkná divoška a snažila se nám nahnat strach. Se svou kamarádkou jsme byly jedinou ženskou posádkou, takže jsme ze začátku trochu všechny vyděsily, hlavně instruktory (:D), ale nakonec jsme dostaly největší pochvalu a bez vykoupání to sjely, naprosto s přehledem! (:D)
 Jelo nás asi tak 15 lodiček, sem tam někdo okusil ledovou horskou vodu a potom se chvíli klepal jako ratlík (:D), ale nakonec jsme to všichni ve zdraví přežili, i přesto, že jsme druhý den byli už v menším oslabení, jelikož to někteří slabší jedinci vzdali.
 Tady už náš záchranný raft ve vlnách.
 Kromě děsivé vody jsme měli možnost chvílemi pozorovat i takovou romantiku, jako je staré kole v pozadí s vodopádem...
A tak jsme si jeli a obplouvali kameny a pozorovali tu božskou člověkem nezničenou přírodu. Byl to krásný zážitek, který si budu muset brzy zopakovat. Pokud někdo z vás jede na vodu, tak mu přeju, aby to ve zdraví přežil a aby vyšlo počasí, jinak mu budu tiše závidět. (:D)

Žádné komentáře:

Okomentovat